– Mangfoldsarbeid er enklere enn mange tror 

Notam (Norsk senter for teknologi i musikk og kunst) mottok Balansemerket i 2020. Siden har de jobbet videre med tiltak for å skape et inkluderende miljø.

Bildet viser en oppfinnelse med masse ledninger, muttere og batteri. Bildet er hentet fra Notam og det vi ser har fått navnet “Mekanisk fugl” utviklet av Hans Wilmers og Simon Løffler.

Foto: Mads Kjeldgaard

Balansekunst har nylig utvidet merkeordningen, Balansemerket, med flere kurs, tiltak og ressurser som favner et bredere mangfoldsarbeid. Fra å være en merkeordning mot seksuell trakassering, opprettet etter #metoo, inkluderer merkeordningen i dag verktøy for forebygging av diskriminering og trakassering i bredt. 

Notam har tatt i bruk de nye ressursene, og staben har deltatt på kurs om normkritiske perspektiver, bias og privilegier. Videre har staben i Notam benyttet Balansemerkets reflektsjonsskjema og reflektert sammen i fellesskap. Dette har resultert i flere nye grep for inkluderende praksis.

Notam har jobbet godt med bevisstgjøring internt i staben, og adoptert nye rutiner. For eksempel ved å inkludere spørsmål om behov for tilrettelegging i medarbeidersamtaler.

Synstolkning: Christian Blom, leder ved Notam, står foran en hvit murvegg. Han smiler og retter på slipset i det bildet tas.

Notam fremhever også retningslinjene i kontrakter og i bookingskjema slik at retningslinjene blir synlig og levende del av virksomheten. Relevante skjemaer inneholder blant annet spørsmål om personlig pronomen – om man bruker hun, han, hen eller de. Slik unngår de å feilkjønne kunstnere som benytter Notam. Punktet kan også være en fin påminnelse til alle om at kjønn er mangfoldig. 

– Vi på Notam er takknemlige for den jobben Balansekunst gjør. Kursene og verktøyene Balansekunst utvikler i tilknytting til Balansemerket er interessante og lærerike. For vår del har det ført til gode diskusjoner internt og synlige forbedringer i måten vi driver på, sier Christian Blom, kunstnerisk og administrativ leder ved Notam.

Hvordan går man frem? 

Arbeid med representasjon og tilrettelegging for mangfold kan få mange til å klø seg i hodet. Mange kulturvirksomheter har en homogen stab, så hvordan kan man synliggjøre mangfold i sin kommunikasjon? Hvordan går man frem for å bli mer mangfoldige?

– Balansekunst anerkjenner at det kan være vanskelig å skape representasjon i staben, særlig i tilfeller hvor mulighetene for nye ansettelser er få. Man kan likevel jobbe med representasjon ved å utvikle en bevisst holdning og ambisjon. Bred representasjon bør ses som en forutsetning for godt arbeid, ikke som en bonus. Å reflektere sammen og skape en felles forståelse er et viktig første steg, sier prosjektleder for Balansemerket, Victoria Steinland. 

– Vi oppfordrer til å nedfelle grep for mangfoldsbevissthet i rutiner for rekruttering av ansatte, styrer, utvalg og i faglige og kunstneriske programmer. Bruk nettverkets nettverk for å heve blikket, og snakk med, ikke om, minoritetsgrupper. 

–  Mangfoldsarbeid kan virke overveldende, men det kan være enklere enn mange tror. Notam viser at man kommer langt ved å legge til rette for stadig refleksjon i fellesskap. Da vokser nye ideer og konkrete grep frem, sier Victoria. 

Balansekunst ønsker å være en ressurs for kulturfeltet. Snakk gjerne med oss om dilemmaene som oppstår i mangfoldsarbeidet. Vi består gjerne i utvikling av ressurser.

Forrige
Forrige

Årsrapport 2021

Neste
Neste

Balansekunst mottar 70 000 kr fra Kultur- og likestillingsdepartementet