Balansemerket til Trondheim Jazzfestival

– Skal jobbe holdningsskapende i alle ledd.

Fire ansatte hos Trondheim Jazzfestival, som smiler og holder opp en rød Jazz Fest-kopp.

Øverst fra venstre: publikumsutvikler Malin Dahl Ødegård og daglig leder Ernst Wiggo Sandbakk. Nederst fra venstre: produsent Tore T. Sandbakken og festivalkoordinator Merete Søbstad. Foto: Privat

Trondheim Jazzfestival er en nyskapende formidler av norsk og europeisk jazz, og står hvert år bak 50 til 70 arrangementer. Når festivalen åpner igjen i mai 2023, er det for 35. gang – denne gang som del av Balansemerket-ordningen. Vi har tatt en prat med daglig leder Ernst Wiggo Sandbakk om veien til merket.

– Gratulerer så mye med Balansemerket!

– Tusen takk – vi gleder oss til å motta merket. 

– Hvorfor valgte dere å ta merket?

– Trondheim Jazzfestival er opptatt av likestilling og mangfold. Hele organisasjonen og programmeringa skal gjenspeile bevisstheten rundt dette. Å ta Balansemerket er en fin synliggjøring av at vi tar avstand fra seksuell trakassering, diskriminering og annen uønsket adferd.

– Enig! Og hvilke tiltak har dere utarbeidet?

– Trondheim Jazzfestival har gjennomført kartlegging og deltatt på nettkurs. Administrasjonen har utarbeidet plan for holdningsskapende arbeid. Likeså retningslinjer for håndtering av varsler ved uønskede hendelser, og dette er publisert på vår hjemmeside.

– Hvordan synes dere prosessen var?

– Både nettkursene og arbeidet har vært interessant og svært lærerikt.

– Godt å høre! Hvor går veien videre nå?

– Festivalen skal jobbe kontinuerlig med holdningsskapende arbeid i alle ledd: frivillighet, samarbeidspartnere, leverandører, artister, stab og styre.

Er virksomheten din interessert i å ta Balansemerket, eller ønsker du informasjon om ordningen? Ta kontakt med prosjektleder Eivind Breilid på eivind@balansekunstprosjektet.no.

Forrige
Forrige

Ultima tar Balansemerket: – Det har til og med vært gøy!

Neste
Neste

Samspill oppnår Balansemerket