Balansemerket til Dansk Komponistforening: – Et 360 graders eftersyn af os selv

Balansekunst vokser, og søker stadig nye samarbeid og virkeområder. Nå deler vi ut vårt første Balansemerke utenfor Norges grenser, til Dansk Komponistforening. Daglig leder i foreningen, Sine Tofte Hannibal, forteller om veien til merket.

Logoen til Dansk komponistforening



– Gratulerer så mye som første internasjonale mottaker av Balansemerket!

– Mange tak - vi er utroligt glade for, at det har været muligt som udenlandsk aktør at tage Balansemerket, da der pt ikke findes et tilsvarende mærke i Danmark, og da det har stor betydning for vores arbejde med repræsentation, kulturændringer og gode arbejdsvilkår i kunst og kulturbranchen.

 

– Vi er også veldig glade for å kunne dele ut merket til dere! Så hvorfor valgte dere å ta Balansemerket?

– DKF har været engageret i arbejde med repræsentation, køn og diversitet igennem en del år, og vi har også været en af drivkræfterne i oprettelsen af det danske netværk Kunst og Kultur i Balance, som er stærkt inspireret af Balansekunsts arbejde og erfaringer. 

– Men bestyrelsen for DKF ønskede at gå mere i dybden med organisationen selv og så det at tage et kursus som samlet bestyrelse og at gennemgå en grundig proces mhp at kvalificere organisationen til at modtage et ‘mærke’ som en vigtig blåstempling. Samtidig var det et 360 graders eftersyn af os selv ift. det arbejde, vi gør, som ofte er rettet mod miljøer uden for organisationen.

 

Mennesker står i en bakgård og prater sammen i mindre grupper.

Foto: Dansk Komponistforening.

– Yes, det liker vi å høre! Og hvilke tiltak har dere utarbeidet?

– Vi har revideret vores samværspolitik og har arbejdet særligt med vores varslingsrutiner, som, vi blev opmærksom på, ikke var tydelige nok, samt med vores kommunikation omkring disse rutiner.

 

– Hvordan opplevde dere prosessen?

– Det har været en lærerig og meget givende proces for både bestyrelse og sekretariat, og vi har været meget glade for den kompetente og fine sparring, vi har haft med Eivind fra Balansekunst.

 

– Nå som dere mottar merket, hvor går veien videre?

– Noget af det, vi vil fokusere særligt på den kommende tid, er bl.a., hvordan vi sammen med vores samarbejdspartnere i musiklivet i Danmark, kan accelerere kulturændringer dér, hvor de endnu ikke finder sted, og skabe tryggere arbejdsvilkår dér, hvor ingen enkelt organisation er ansvarlig, men hvor der opstår gråzoner. Her kan vi se, at der dels er brug for konkrete handlingsanvisninger, dels for facilitering af vigtige samtaler på tværs.



Ønsker din virksomhet å ta Balansemerket? Ta kontakt med prosjektleder Victoria på victoria@balansekunst.no.

Forrige
Forrige

Festspillene i Bergen får Balansemerket

Neste
Neste

Disse fikk støtte fra Balansepotten