Balansemerket til Riksscenen

Jazz, flamenco, joik, hallingkast, balkan beat party, somalisk dhaanto, brasiliansk forró – på Riksscenen på Sofienberg i Oslo presenteres folkemusikk og folkedans fra hele verden.

Vi er stolte av å tildele Balansemerket til Riksscenen. Direktør Ane Carmen Roggen forteller om arbeidet mot merket.

En folkedanser utfører hallingkast. Publikum ved småbord i bakgrunnen.

Foto: Riksscenen

– Gratulerer med Balansemerket!

Tusen takk! Det var på høy tid!

– Endelig kom vi i mål! Hvorfor valgte dere å ta merket? 

– Det er veldig viktig for oss å trygge alle som er en del av vårt miljø, enten de er ansatte, utøvere eller publikum. På Riksscenen møtes ulike generasjoner, kulturer og miljøer i sosiale sammenhenger, klubbkvelder, dansekvelder og forestillinger, og vi vil sende et tydelig signal om at her er det nulltoleranse for alle former for trakassering. 

– Så bra! Hvilke tiltak har dere utarbeidet?

– Vi har sammen laget våre kjøreregler for trygt miljø, og en publikumsplakat. I tillegg har vi gjort en grundig risikokartlegging, skjerpet og terpet på varslingsrutinene, og gjennomført flere workshops og kurs. 

– Hvordan opplevde dere prosessen med å ta Balansemerket?

– Det er jo selve prosessen som er det viktigste, det handler om bevisstgjøring og at vi får et felles språk for hva som er greit og ikke. Balansekunst sine ressurser har vært nyttige og lærerike, og morsomme å bruke!

– Det er vi glade for å høre at dere synes. Hvor går veien videre for dere nå da?

– Dette er et evighetsarbeid som vi skal holde varmt. Målet er at alle skal ha det bra, og da må vi ha en høy bevissthet og lav terskel for å si fra.


Er virksomheten din interessert i å ta Balansemerket, eller ønsker du informasjon om ordningen? Ta kontakt med prosjektleder Victoria Steinland på victoria@balansekunstprosjektet.no, eller les mer på balansemerket.no.

Riksscenens styre poserer i en trapp

Synstolking: Seks medlemmer i styret ved Riksscenen står i en trapp og alle smiler mot kamera. Fra venstre øverst: Ansattes representant i styret, Asgaut Bakken, direktør, Ane Carmen Roggen, styremedlem Karoline Trollvik, styreleder Lubna Jaffery, nestleder, Solbjørg Tveiten, og styremedlem Henrik Nordtun Gjertsen.

Forrige
Forrige

Endringer i Balansepotten!

Neste
Neste

3 x Balansemerket: Opera Nordfjord, Operahuset Nordfjord og Malakoff Rockfestival