NKA mottar Balansemerket

I 2016 var NKA med på å stifte Balansekunst. Nå tar organisasjonen medlemskapet sitt et steg videre, og innlemmes i Balansemerke-ordningen.

ortrett av fungerende daglig leder i NKA, Anders Tangen, som sitter i en rød stor foran en grå vegg, har på seg en svart genser og ser inn i kamera.

Foto: Ellen Lorentzen

NKA er en interesse- og kompetanseorganisasjon for store og små kulturarrangører fra hele landet. Organisasjonen jobber for bedre rammebetingelser for feltet, og for et mangfoldig kunst- og kulturtilbud. I 2016 var NKA selv med på å stifte Balansekunst, og har siden den gang vært ivrig medlem.

Som virksomheten bak Tilgjengelighetsmerket, er NKA godt kjent med merkeordningsformatet. Nå mottar de selv Balansemerket, og sender med det et tydelig signal om å styrke arbeidet sitt for et tryggere og mer mangfoldig kulturliv.

Oppfordrer alle til å ta merket

– Arbeidet med Balansemerket har vært spennende, lærerikt og nyttig, forteller fungerende daglig leder, Anders Tangen, og fortsetter:

– Vår organisasjon er dedikert til å fremme likeverd og likestilling, samt å motvirke maktmisbruk og trakassering. Gjennom prosessen har vi forankret dette i alle ledd. Vi ønsker at alle som deltar på våre møteplasser og at alle som jobber i regi av NKA skal ha en god opplevelse. Vi oppfordrer alle til å ta Balansemerket. 

Som del av arbeidet med Balansemerket har NKA blant annet oppdatert sine etiske retningslinjer og iverksatt en rekke trygghetsskapende tiltak som årlig kartlegging av risikofaktorer, utvikling av kjøreregler for egne arrangementer og tiltak for intern kompetanseutvikling og bevisstgjøring.

Et godt eksempel

– NKA har lagt ned et grundig arbeid, og vi er veldige glade for å kunne dele ut Balansemerket til organisasjonen. Når store og sentrale virksomheter som NKA går foran med et godt eksempel, og tydelig fremmer arbeid for likestilling og mangfold, vil dette kunne ha positive ringvirkninger for hele feltet, sier prosjektleder i Balansekunst, Eivind Breilid.

Vi gratulerer NKA med oppnådd merke, og ser frem til videre samarbeid.

Forrige
Forrige

Vossa Jazz og mandaljazz oppnår Balansemerket

Neste
Neste

Nettkurs: Skeiv kunst- og kulturformidling