Vossa Jazz og mandaljazz oppnår Balansemerket

– Arbeidet mot diskriminering og seksuell trakassering i kulturlivet er ei viktig sak som skal ligga til grunn for alt arbeid me gjer, sier daglig leder for Vossa Jazz, Trude Storheim. Sammen med mandaljazz mottar festivalen Balansemerket.

Til venstre et portrett av daglig leder for Vossa Jazz, Trude Storheim, som står utendørs ikledd en svart bunad. Storheim står med armene i siden, smiler og ser inn i kamera. Til høyre et portrett av Eirik Kristensen, festivalsjef for mandaljazz. Kri

Daglig leder for Vossa Jazz, Trude Storheim, og festivalsjef for mandaljazz, Eirik Kristensen.
Foto: privat/Chris Aanvik

Vossa Jazz har i snart 50 år har formidlet jazz, folkemusikk og verdensmusikk, samt årlige satsinger på nye prosjekt og bestillingsverk. Inkludering er en viktig del av profilen til festivalen. Mandaljazz er en 10 år gammel jazzfestival kjent for spesielle konsertopplevelser og en sterk miljøprofil. Festivalen drives av unge frivillige. 

Festivalene har gjennomført Balansekunsts nettkurs, og deltatt på digital kurssamling med fokus på refleksjon og samtale omkring mulige risikofaktorer i virksomhetene. Basert på grundig kartlegging av slike risikoer, har Vossa Jazz og mandaljazz utformet målrettede tiltak som de vil iverksette.

– Vi har gjennom hele våren viet mye tid til dette arbeidet, og har revidert våre retningslinjer, laget varslingsrutiner, engasjert flere verneombud og informert de frivillige grundig om festivalens arbeid med Balansekunst, forteller festivalsjef for mandaljazz, Eirik Kristensen.

Skal ligge til grunn for alt arbeid

Også Vossa Jazz kan vise til nye varslingsrutiner, samt retningslinjer for skikk og bruk og en plan for holdningsskapende arbeid.

– Me er veldig glade for å få tildelt Balansemerket og vil jobba vidare med å sikra at alle som deltek på Vossa Jazz får ei trygg oppleving. Arbeidet mot diskriminering og seksuell trakassering i kulturlivet er ei viktig sak som skal ligga til grunn for alt arbeid me gjer, sier Trude Storheim, daglig leder for Vossa Jazz.

Ser fram til videre samarbeid 

–Mellom hektiske perioder med planlegging og gjennomføring av festival, har Vossa Jazz og mandaljazz utviklet solide trygghetsskapende tiltak. Arbeidet festivalene har lagt ned kommer til å komme både ansatte, kunstnere og publikum til gode, sier prosjektleder for Balansemerket, Eivind Breilid.

Balansekunst ønsker Vossa Jazz og mandaljazz velkommen inn i merkeordningen, og ser fram til videre samarbeid.

Forrige
Forrige

Misforstått skepsis i bokbransjen

Neste
Neste

NKA mottar Balansemerket