Takk for nå, kjære Balansekunst!

Etter syv utrolige år har det blitt på tide for meg å gi stafettpinnen videre.

Foto: @Janelool

1. januar tar Joakim Aadland over som daglig leder for det som helt objektivt sett er verdens beste organisasjon. Han tar med seg mann og hund og kommer flyttende fra Bergen for Balansekunsts skyld. Det lover godt for dedikasjonen til arbeidet.

Da jeg først ble ansatt, som prosjektkoordinator i en liten deltidsstilling, var det som å vinne selve gullbilletten til arbeidslivet: Tenk at det gikk an å jobbe med musikk og likestilling på en gang! 

Siden har Balansekunst gått fra å være et løst musikkbransjenettverk til å bli en profesjonell forening som samler bredden av norsk kunst- og kulturliv – fra Nasjonalmuseet og Forfatterforeningen til Black Box teater og Márkomeannu. Der vi tidligere primært jobbet med kjønnslikestilling legger vi nå et bredt mangfoldsperspektiv til grunn for arbeidet vårt. 

Da jeg begynte var jeg den eneste ansatte, men det fantes et utrolig arbeidsutvalg som hadde store visjoner, et enda større nettverk og som satte Balansekunst på agendaen i alle offentlige og lukkede rom de hadde tilgang til. Dette usedvanlige engasjementet tror jeg bunnet i en tro på viktigheten av å få med seg hele feltet for å klare å skape reell endring, og den ideen kan spores helt tilbake til nettverkets oppstart i 2009.

I dag er vi fire personer på kontoret (og til neste år blir vi seks!). I den store sammenheng er vi ennå kanskje ganske små, men med Victoria, Eivind, Selena og Zubeida på laget er det ikke grenser for hva man kan få til: I 2021 holdt vi 59 kurs, arrangerte 12 seminarer, inviterte til fem åpne møter og feiret lanseringen av både Balansemerket 2.0 og et helt nytt samtaleverktøy. En mer driftig, humørfylt og faglig sterk gjeng skal du lete lenge etter. Sammen med styret sørger disse fantastiske hodene for at Balansekunst utvikler seg i takt med samtiden, og det er ikke tvil i mitt hjerte når jeg sier at de også bidrar til at kunst- og kulturfeltet beveger seg fremover. 

Tusen takk til Guro Kleveland og Thomas Walle, for all klokskap, tillit og støtte dere som styreledere har delt med meg på veien. Dere er begge gode som gull. Det står så utrolig mye spennende på planen fremover for Balansekunst, jeg lover at det bare er å følge spent med.


Siri Haugan Holden 

Avtroppende daglig leder i Balansekunst 

Forrige
Forrige

Er du vår nye kommunikasjons- og arrangementsrådgiver?

Neste
Neste

Ultima tar Balansemerket: – Det har til og med vært gøy!