Festningen tar Balansemerket

– Vil ikke være en naiv arrangør!

Trondheims-baserte Festningen er den største musikkfestivalen i midt-Norge, med 18 000 beøkende per dag. I forkant av årets festival startet Festningen arbeidet med Balansemerket. Nå er merket oppnådd. Her forteller kommunikasjons- og markedsansvarlig Rachel Nordtømme om Festningens vei til merket.

Rachel Nordtømme som smiler og ser inn i kamera

Foto: Eline Røverdatter

– Gratulerer med Balansemerket, Rachel!

– Tusen takk for tildelingen, og ikke minst kursing og hjelp på veien mot merket. Det har vært en spennende og lærerik prosess.

– Hvorfor valgte dere å ta merket?

– Det har vært viktig for oss i Festningen å ta Balansemerket. Vi vil ikke være en naiv arrangør som sitter stille i båten og tenker «dette skjer ikke hos oss». Vi vet at kulturbransjen er utsatt, og synes Balansekunst gjør en fantastisk jobb for å bedre situasjonen. Vi ønsker at alle, både de som jobber hos oss, er frivillige, artister og vårt publikum, skal få en god festivalopplevelse - uten diskriminering eller seksuell trakassering.

– Fint å høre! Hvilke tiltak har dere utarbeidet, da?

– Vi har utformet våre egne festivalvettregler som fokuserer på hvordan vi ønsker å ha det, og ikke ha det, på vår festival. Disse er kommunisert tydelig ut til vårt publikum, både i sosiale medier og på festivalområdet.

– Gode varslingsrutiner er innarbeidet, og vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tiltak og ha fokus på balanse i alle ledd.

– Yes, balanse i alle ledd er en nøkkel tror vi! Men hvordan opplevde dere prosessen med å ta Balansemerket?

– Veien frem til Balansemerket har vært nyttig og interessant. Vi har brukt mye tid på å kartlegge mulige risikofaktorer gjennom kurs, nettkurs og egne workshops.

– Hvor går veien videre for dere nå?

– Nå skal vi selvfølgelig ikke hvile på laurbærene og si oss fornøyde med å ha merket, men jobbe videre sammen med hele teamet. Vi er i en bransje med en del utskiftinger fra år til år, både i team og publikum. Dette er en jobb som må legges ned hvert eneste år. Vi gleder oss til å ta fatt på neste års festival sammen med nye og gamle i Team Festningen!



Er virksomheten din interessert i å ta Balansemerket, eller ønsker du informasjon om ordningen? Ta kontakt med prosjektleder Eivind Breilid på eivind@balansekunstprosjektet.no.

Forrige
Forrige

Samspill oppnår Balansemerket

Neste
Neste

Joakim Aadland blir ny daglig leder for Balansekunst