Balansekunst: – Åpnet for nye impulser

Balansekunst er trygg på at skeive perspektiver er godt forankret i deres arbeid, og vil ikke bli glemt nå som Skeivt kulturår er omme.

Foto: @Janelool

Prosjektleder Eivind Breilid i Balansekunst forteller at foreningen begynte arbeidet med Skeivt kulturår allerede i forkant av året.

– Vi så at ettersom Skeivt kulturår ikke ble organisert sentralt, så trengtes det noen felles arenaer. Vi forsøkte å skape noen samlingspunkter så vi skulle unngå å sitte på hvert vårt kontor og tenke ut hva som skulle gjøres alene, sier Breilid til Blikk.

Balansekunst arrangerte derfor, sammen med JM Norway, to informasjonsmøter i fjor, ett i juni og ett i desember. Hensikten var å gi interesserte aktører mulighet til å treffe hverandre, og gi litt faglig relevant påfyll. 85 enkeltaktører og større organisasjoner meldte seg til møtene.

– Vi og JM Norway laget også en digital liste hvor man kunne melde hvem man var, at man var interessert i å bidra i løpet av året, og hva slags samarbeid man ønsket seg. Listen, med 100 navn, fungerte som et oppslagsverk hvor man kunne finne samarbeidspartnere.

Foreningen er et samarbeid mellom rundt 140 norske kunst- og kulturorganisasjoner som sammen jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv. Medlemmene er Balansekunsts hovedmålgruppe.

Forrige
Forrige

Musikkbransjen svikter på likestilling: Skeiv fordeling av prisvinnere

Neste
Neste

Hvilket blikk fanger – refleksjoner rundt skeiv kunst