Starter plateselskap for skeive og kvinner

Som et svar på manglende representasjon i norsk musikkbransje, etableres plateselskapet Olivias Rekorder. Selskapet vil satse på skeive og kvinnelige artister. I saken fra Avisa Oslo uttaler prosjektleder Victoria Øverby Steinland seg på vegne av Balansekunst:

Prosjektet får tommel opp fra Victoria Øverby Steinland, prosjektleder i Foreningen Balanskekunst, et samarbeid mellom over 100 norske kunst- og kulturorganisasjoner som jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv: 

- Samfunnet er preget av en heteronorm, og å synliggjøre skeive stemmer og perspektiver er viktig, sier hun og peker på statistikken: 

- Statistikk over musikkbransjen nasjonalt viser at dette er en mannstung bransje, hvor ulike minoritetsgrupper er underrepresentert. Når vi vet at kvinner og minoritetsgrupper er underrepresentert i kulturlivet, er det positivt med åpne og tydelige rollemodeller med klare ambisjoner om å «queere opp» norsk musikkbransje. 

På spørsmålet om det ikke kan være problematisk å fokusere på identitet og forskjeller, og ikke bare musikken, forstår Steinland at enkelte kan lure på dette: 

- Ofte opplever minoritetsgrupper at man ikke har noe valg. Underrepresenterte grupper blir ofte ekstra synlige og oppfattes som politiske bare ved å innta scenen. I så måte er det kult at Olivia Rekorder omfavner det skeive. 

Alt i alt tror hun på Refsland og Gjellands prosjekt er et godt tilskudd til bransjen: 

- Olivia Rekorder vil tilføre flere perspektiver til bransjen, og mer mangfoldige rollemodeller å speile seg i til norske musikkelskere, sier Stenland. 

Forrige
Forrige

Kunsten å balansere likestilling og mangfold

Neste
Neste

– En enorm underrepresentasjon