GramArt tar Balansemerket

GramArt har jobbet sammen med Balansekunst om forebygging av seksuell trakassering og diskriminering, og nå er nye retningslinjer, varslingskanaler og rutiner for håndtering på plass. 

Gruppebilde av GramArts ansatte som står foran en murvegg.

Fra venstre: Svein Nilsen, Karoline Millicent Rooney, Marius Øvrebø-Engemoen, Maren Skaskiewicz og Lasse W. Fosshaug. Ikke tilstede: Tore Engström Østby.
Foto: Eva Rose

GramArt er landets eldste og mest erfarne interesseorganisasjon for artister, musikere og studioprodusenter, og jobber for å sikre medlemmene gode arbeidsvilkår. Da er det viktig med klare rutiner og tydelig standpunkt mot ukultur, slik at GramArts medlemmer, samarbeidspartnere og ansatte kjenner sine rettigheter og vet hvordan de kan si ifra dersom noe uønsket skjer. Administrasjonen i GramArt har klikket seg gjennom Balansemerkets nettkurs og gjennomført en kurssamling hvor vi har reflektert rundt risikofaktorer i virksomheten og i musikkbransjen. Dette har resultert i nye og mer spissede rutiner for forebygging og håndtering av diskriminering, seksuell trakassering og annen ukultur. 

Her kan du lese GramArts retningslinjer og varslingsrutiner

– Vi er veldig fornøyd med å ha gjennomført denne sertifiseringen. Det gjør oss til en attraktiv samarbeidspartner og en tryggere arbeidsplass for alle, sier Marius Øvrebø-Engemoen, daglig leder i GramArt.

Balansemerket deles ut med ett års varighet. I løpet av det kommende året vi GramArt og Balansekunst jobbe videre med en ny runde kursing og flere tiltak. Vi gratulerer GramArt med Balansemerket, og ser frem til videre samarbeid!

Forrige
Forrige

Er du opptatt av likestilling og glad i å formidle?

Neste
Neste

Balansepotten 2022 – seks prosjekter fikk tilskudd!