Har du funksjonsnedsettelse og er glad i å formidle? 

Synstolkning: Formidler i Balansekunst, Eivind, holder workshop for publikum. Han står med ark i hånda og gestikulerer.

Vi utlyser en aspirantstilling som formidler i Balansekunst!

Balansekunst vil søke om tilskudd til å ansette en formidler gjennom Kulturrådets forsøksordning for aspiranter med funksjonsnedsettelser. Sammen med en aktuell kandidat søker vi om 400 000 kr som skal gå til lønn i opptil et år. Arbeidsforholdets varighet og stillingsprosent avtales i samråd med kandidaten. 

Kriterier for Kulturrådets forsøksordning for aspiranter med funksjonsnedsettelser:

  • Kandidaten må ha en funksjonsnedsettelse

  • Kandidaten må ha kunst- og kulturfaglig erfaring og interesse, og kan med fordel ha kunst- og kulturfaglig utdanning eller tilsvarende praksis.

  • Kandidaten kan ikke parallelt med den planlagte aspirantperioden være i et utdanningsløp som er relevant for aspirantstillingen det søkes tilskudd til.

  • Kandidaten må være over 18 år på søknadstidspunktet, og være bosatt i Norge og ha norsk arbeids- og oppholdstillatelse.

Vi søker en engasjert og imøtekommende person til å holde kurs og foredrag for kulturaktører. Balansekunst tilbyr kurs som skal bidra til å styrke arbeidet for likestilling og mangfold i kulturlivet. Gjennom merkeordningen Balansemerket kurser og veileder Balansekunst kulturvirksomheter i arbeidet for tryggere og mer inkluderende miljøer, og vi tilbyr verktøy for forebygging og håndtering av diskriminering og seksuell trakassering. Vårt kurstilbud inkluderer temaer som normkritiske perspektiver, bias, privilegier og hersketeknikker. Kompetanse knyttet til funksjonsnormer og funksjonshemmende barrierer er svært verdifullt i stillingen.

Søknadsfrist: 19. mai

Tiltredelse: August/september 2022

Arbeidsted: Oslo

Arbeidsoppgaver: Arbeidsoppgavene innebærer å holde kurs og foredrag, bidra til å gjøre prosjektet kjent i kulturlivet og bidra til merkeordningens fremdrift. Du vil få bruk for din evne til å skape dialog og refleksjoner. Du vil få opplæring, og du vil arbeide tett med prosjektleder. Stillingen vil kunne innebære noe reisevirksomhet og mulig helgearbeid. 

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Gode formidlingsevner

  • Erfaring med å holde kurs og foredrag

  • Kunnskap om likestilling og ikke-diskriminering

  • Gode kontaktskapende evner og samarbeidsevner

  • Personlig engasjement for Balansekunsts grunnoppdrag

Som formidler i Balansekunst får du ta del i faglig stimulerende og meningsfylte arbeidsoppgaver i et hyggelig arbeidsmiljø. Du vil være del av en organisasjon i utvikling, med en spennende mulighet til å være med på å påvirke arbeidet, og vil knytte gode kontakter i norsk kunst- og kulturliv. 

Send søknad med CV til hei@balansekunstprosjektet.no innen 19. mai. 

Temaene vi formidler kan vekke mange ulike følelser, og vi møter ulike synspunkter og holdninger.  I søknaden ønsker vi gjerne at du forteller litt om hvordan du som formidler vil legge til rette for refleksjon og samtale.

Dersom du ønsker å levere søknad muntlig, framfor skriftlig, ta kontakt med prosjektleder Victoria på  telefon 48 26 88 78 eller mail: victoria@balansekunstprosjektet.no

Dersom du ikke rekker fristen, men er interessert i å jobbe med oss, ta kontakt slik at vi kan se på muligheter for neste års søknad om aspirantstilling.

Vi tilrettelegger for arbeidstakere, for eksempel ved å tilby tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. Vi har kontorplass på Sentralen i universelt utformede lokaler.

Vil du vite mer om aspirantstillingen kan du ta kontakt med prosjektleder Victoria Steinland på telefon 48 26 88 78. Mer om Balansekunst finner du på www.balansekunstprosjektet.no, og på www.balansemerket.no kan du lese om merkeordningen og våre kurs og ressurser. 

Forrige
Forrige

Balansepotten 2022 – seks prosjekter fikk tilskudd!

Neste
Neste

Balansemerket deles ut i litteraturfeltet