Pstereo oppnår Balansemerket: – Vi har et ansvar og en mulighet til å påvirke

Trondheimsfestivalen Pstereo er blant Midt-Norges største og mest innflytelsesrike musikkfestivaler. I år finner festivalen sted 18.-19. august, denne gang med Balansemerket under beltet. Daglig leder, Merete Moum Lo, forteller om Pstereos vei til merket.

Nidarosdomen med Nidelva i forgrunnen, opplyst i forskjellige farger.

Foto: Bendik Hassel

– Gratulerer så mye med Balansemerket!

– Tusen takk! Dette har vært en meningsfull og lærerik prosess som vi vil dra nytte av i mange deler av festivalarbeidet vårt.

– Godt å høre! Hva er grunnen til at dere ønsket å ta merket?

– Vi har lenge hatt lyst til å ta Balansemerket og skaffe oss mer kunnskap og gode verktøy. Pandemien satte en stopper for det meste, men i år fikk vi endelig satt i gang.

– Pstereo involverer mange ansatte, frilansere, frivillige, artister, leverandører og et stort publikum. Vi har et ansvar og en mulighet til å påvirke med våre verdier, retningslinjer og ved å ta et tydelig standpunkt mot seksuell trakassering og diskriminering.

– Hvilke konkrete tiltak har dere utarbeidet?

– Vi har gjennomført to kartlegginger, en med våre faste ansatte og en med våre midlertidige ansatte. Vi har laget nye retningslinjer og varslingsrutiner, som også er inkludert i alle våre nye arbeidsavtaler. Vi har forbedret vårt avviksskjema som alle involverte på festivalen får tilgang til. Vi lager infoskriv til publikum som vi henger opp på festivaltoalettene og vaktselskapet vårt får et eget skriv som beskriver våre retningslinjer og rutiner. Vi jobber også mer aktivt med å rekruttere mangfoldig.

– Et skikkelig grundig arbeid altså! Men hvordan opplevde dere prosessen?

– Vi er takknemlige for det gode opplegget, kursingen og veiledningen vi har fått fra Balansekunst. Både de nettbaserte og fysiske kursene er meget godt gjennomarbeidet. Vi fikk snakket åpent, reflektert og diskutert en rekke tema, og summen av det hele har gitt oss nye perspektiver og større bevissthet rundt tematikken.

– Og hvor går veien videre?

– Nå gjenstår de praktiske tiltakene på festivalen, infoarbeidet og bevisstgjøringen til alle de som skal jobbe og besøke festivalen i august. Videre må vi vurdere hva som har fungert og hva vi kan gjøre bedre og fortsette på arbeidet vårt. Det frister også å ta flere nettkurs.

Er virksomheten din interessert i å ta Balansemerket, eller ønsker du informasjon om ordningen? Ta kontakt med prosjektleder Victoria Steinland på victoria@balansekunst.no, eller les mer på balansemerket.no.

Forrige
Forrige

Snart åpner portalen!

Neste
Neste

Balansekunst kommer til Bodø!