Tempo og Trondheim Song:Expo tar Balansemerket!

Tempo er et kompetansesenter for musikkmiljøet i Midt-Norge og jobber for å bedre rammebetingelsene i bransjen. Det gjør de ved å tilby kurs, workshops og rådgivning, og ved å tilgjengeliggjøre informasjon om musikkfeltet.

Tempo står også bak større prosjekter, deriblant Trondheim Song:Expo – en av verdens største låtskrivercamper. Nå har Tempo og Song:Expo oppnådd Balansemerket.

Helfigurbilde av tre ansatte i Tempo stående foran en betongvegg. De smiler og ser inn i kamera.

Fra venstre: Renate Eggan, prosjekts- og kommunikasjonsansvarlig, Per Jørgen Pedersen, daglig leder og Jørgen Norby, prosjektansvarlig. Foto: Emilie Wulff Skårild.

Etiske retningslinjer og varslingsrutiner

Etter å ha gjennomført digital kursing, har Tempo gjort en kartlegging av risikofaktorer i og rundt Tempo og låtskrivercampen Song:Expo. Risikofaktorer møtes med en plan for tiltak.

Det holdningsskapende arbeidet vil holdes ved like gjennom en rekke faste rutiner. Tempo har videreutviklet etiske retningslinjer og varslingsrutiner, og vil jobbe aktivt for å synliggjøre disse ved oppstart av kurs, veiledningsmøter, og ved introduksjon av Tempo. De etiske retningslinjene vil også følge med i kontrakter, og alle som søker om å delta på låtskrivercampen Song:Expo må signere på at de har lest og forstått Code of Conduct ved innsendelse av søknad. Det holdningsskapende arbeidet vil også synliggjøres overfor samarbeidspartnere og i søknader.

Tempo og Song:Expo er i tillegg bevisst ved utvelgelse av deltakere til campen, og legger vekt på kjønnsbalanse, og jevn representasjon av personer med ulik alder, etnisitet, kulturell bakgrunn, rolle, erfaring og status.

– En åpen og trygg møteplass

– Som medlemsorganisasjon møter vi mange nye artister og bransjetalenter og det er viktig for oss å være en åpen og trygg møteplass for alle, både i vår ordinære aktivitet og i våre prosjekter. Å ta Balansemerket er en lærerik og viktig øvelse, og vi oppfordrer alle til å bli med i arbeidet for et kulturliv fritt for seksuell trakassering, sier Renate Eggan, prosjekts- og kommunikasjonsansvarlig i Tempo.

Her kan du lese Tempo og Song:Expos etiske retningslinjer.

I tillegg til ordinære varslingskanaler, benytter Tempo og Song:Expo et avviksskjema som gjør det mulig å melde fra om uønskede forhold anonymt. Tempo utnevner en HMS-koordinator for hvert år og alle nyansatte vil gjennomføre Balansekunsts nettkurs om forebygging av seksuell trakassering.

– Det er flott å se at Tempo gjør det holdningsskapende arbeidet til rutine. Tempo har gjort en grundig gjennomgang av risiko knyttet til ulike aktiviteter i virksomheten, og tar aktive grep ved å synliggjøre retningslinjene i alle aktuelle settinger. Det kan gi den påminnelsen som trengs for å forebygge ugreie hendelser, og det bygger tillit slik at flere forhåpentligvis vil varsle dersom de opplever noe ubehagelig, sier prosjektleder i Balansekunst, Victoria Øverby Steinland.

Balansekunst gratulerer Tempo og Song:Expo med Balansemerket!

Forrige
Forrige

Skeivt kulturår 2022 – finn samarbeidspartnere!

Neste
Neste

Kompetanseaktører for mangfold i kulturlivet