Nasjonalmuseet blir medlem i Balansekunst

Inngår samarbeid. T.v: Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo, t.h: Daglig leder i Balansekunst Siri Haugan Holden. Foto: T.v: Nasjonalmmuseet / Annar Bjørgli. T.h: Mona Lindseth

Balansekunst har fått sitt første medlem fra museumsfeltet. – Å få Norges største kunstmuseum med i pådriverarbeidet åpner nye dører for Balansekunst, sier daglig leder i Balansekunst, Siri Haugan Holden.

Denne våren har Balansekunst fått flere nye medlemmer og blant disse er Nasjonalmuseet. Som medlem i Balansekunst forplikter dermed Nasjonalmuseet seg til å jobbe for et likestilt og mangfoldig kulturliv gjennom konkrete tiltak. Medlemskapet gir dessuten Nasjonalmuseet tilgang til Balansekunsts ressurser, nettverk, kurs og rådgivning.

– Balansekunstforeningen gjør et viktig arbeid og er en relevant medspiller for oss. Vi skal være et museum for alle og er veldig opptatt av å nå ut til grupper som i dag ikke bruker museet. Nasjonalmuseet jobber også for å justere kjønnsbalansen i samlingen gjennom nye innkjøp, sier Nasjonalmuseets direktør, Karin Hindsbo.

Avdelingsdirektør for Formidling og publikum, Kirsten Thorseth Poppe. Foto: Knut Bry

– Vi har to team i museet som målrettet jobber for dette; ett av dem inn mot samlingen og ett av dem ut mot publikum. Det er flott å kunne tenke rundt dette arbeidet sammen med Balansekunstnettverket, legger avdelingsdirektør for Formidling og publikum, Kirsten Thorseth Poppe til.

– Vi må jobbe på tvers av kunst- og kulturuttrykk for å oppnå et inkluderende og mangfoldig kulturliv, sier daglig leder i Balansekunst, Siri Haugan Holden. – Derfor er vi er veldig glade for å nå kunne knytte tettere kontakt med museumsfeltet gjennom Nasjonalmuseet. Å få Norges største kunstmuseum med i pådriverarbeidet åpner nye dører for Balansekunst.

Forrige
Forrige

Balansekunstneren

Neste
Neste

Scenekunstbruket, Norsk jazzforum og Nasjonal jazzscene oppnår Balansemerket