Balansekunst fortsetter å vokse

Balansekunsts nye medarbeidere, Evind Breilid og Sahra Torjussen. Foto: Anette Erøy Hansen/privat.

Balansekunst har denne våren gått fra to til fire ansatte. De nye tilskuddene til kontoret er Eivind Breilid i deltidsstillingen som formidler og Sahra Torjussen som kommunikasjons- og arrangementsrådgiver.

Som formidler skal Eivind Breilid jobbe med videreutviklingen av Balansekunsts workshop- og kurstilbud. Eivind har kunnskap om museumsfeltet og pedagogisk erfaring, og skal holde kurs, foredrag og workshops for kulturaktører. En stor del av jobben vil være knyttet til Balansemerket, Balansekunsts egen merkeordning mot seksuell trakassering i kulturlivet.

Eivind er utdannet lektor ved Universitetet i Oslo og har tidligere jobbet som lærer i Oslo-skolen. Han har også en mastergrad i antropologi og museumspraksis fra Goldsmiths College, University of London. I sin masteroppgave skrev Eivind om samiske samlinger i britiske museer, og om hvordan samiske gjenstander blir oversett i prosessen med å avkolonisere britiske museer.

- Som formidler hos Balansekunst får jeg jobbe med veldig mye av det jeg brenner for på én gang. Å jobbe i skjæringspunktet mellom kultur og anti-diskriminering, med formidling som primære arbeidsoppgave, passer meg perfekt. Jeg tar fatt på oppgaven med stor motivasjon, sier Eivind.

Kunnskap og engasjement

Sahra Torjussen er Balansekunsts nye kommunikasjons- og arrangementsrådgiver og skal jobbe med oppfølgingen av presse, nettside, nyhetsbrev og sosiale medier, samt planlegging og gjennomføring av Balansekunsts fremtidige arrangementer. Sahra kommer til stillingen fra Institutt for samfunnsforskning, hvor hun har jobbet med forskningstematikk som likestilling i arbeidslivet, integrering blant etterkommere av innvandrere og nordisk immigrasjonspolitikk.

Sahra er utdannet sosiolog, med en bachelorgrad fra Goldsmiths College og mastergrad fra Universitetet i Oslo. I sin masteroppgave skrev hun om fremstillingen av kolonialisme i norske skolebøker.

- Jeg er veldig glad for muligheten til å jobbe aktivt med likestilling- og mangfoldsarbeid på kunst- og kulturfeltet. Gjennom god kommunikasjon og spennende arrangementer håper jeg på å bidra til Balansekunsts synlighet og spre kunnskap og engasjement om likestilling og mangfold til et stadig voksende publikum, sier Sahra.

Oppløftende for framtida

Med to perioder som styreleder i Balansekunst har Guro Kleveland vært vitne til og en del av utviklingen av Balansekunst: fra en ideell sammenslutning av kunst- og kulturaktører, til en profesjonell forening med post på statsbudsjettet.

- Ekstra givende og gledelig har det vært å kunne bli med på å bygge opp organiseringen av Balansekunst, med profesjonelt ansatte, kontorplasser, regulert arbeidstid og det hele. Å rekruttere så dedikerte og dyktige ansatte til organisasjonen har ikke bare vært en glede, det har også vært utrolig lærerikt og ikke minst inspirerende og oppløftende for framtida. Sahra og Eivind er to gode tilskudd til organisasjonen, og jeg gleder meg til å følge dem i arbeidet deres fremover, sier Kleveland.

Forrige
Forrige

Scenekunstbruket, Norsk jazzforum og Nasjonal jazzscene oppnår Balansemerket

Neste
Neste

Kurs blir til e-kurs!