Balansekunst på Fortidsminneforeningens jenteworkshop

 
 

NRKs logo.
Synstolkning: Enkle hvite bokstaver på lyseblå bakgrunn. Hver av bokstavene er bygget opp av enkle, frittstående geometriske figurer. N-en består av tre rektangler: to stående, og det midterste lent mot rektanglet til venstre. R-en utgjøres av rektanglet lengst til høyre i N-en, og en enkel sirkel oppe til høyre for rektanglet, slik at de to figurene utgjør noe som likner en liten R. K-en utgjøres av et stående rektangel, og en liggende V-formet figur, med spissen vendt mot midten av rektanglet.

23. september bidro Balansekunst med kurs om likestilling hersketeknikker og seksuell trakassering under Fortidsminneforeningens jenteworkshop. Workshopen samler kvinner fra byggebransjen til nettverksbygging og kurs om tradisjonelle håndverksteknikker. Kun to prosent av norske håndverkere er kvinner, og de fleste av søkerne til Fortidsminneforeningens kurs er menn. Denne underrepresentasjonen søker foreningen å bidra til å demme opp for gjennom å arrangere egne kurs for kvinner. Jenteworkshopen mottar støtte fra Balansepotten, Balansekunsts egen tilskuddsordning.

I dette radioinnslaget fra NRK Sogn og Fjordane (fra 02:12:00), forteller noen av deltakerne og Lars Erik Haugen fra Fortidsminneforeningen om innholdet i workshopen og om kurset Balansekunst avholdt. Også NRK Vestlandsrevyen sendte et innslag om workshopen.

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

Forrige
Forrige

Hvor snevert rekrutterer de kreative bransjene?

Neste
Neste

Mangfold er et must-have!